دکتر روانشناس کودک خوب در تهران به طور ویژه برای شناسایی و درمان مشکلات رفتاری، عاطفی و اجتماعی کودکان و نوجوانان آموزش دیده است. تمام اشکال مشاوره یا درمان کودک بر اساس روانشناسی کودک است، اما روانشناسان کودک متخصصان با مجوز معتبر در زمینه سلامت روان کودکان هستند که ممکن است انواع خاصی از تست های روانشناسی را انجام دهند.
حوزه ای که به سرعت در حال رشد است، درمان کودکان با استفاده از نشانه های مثبت و ابزارهای توانمند برای درک، مدیریت و اصلاح رفتارهایی است که بر تجربه کودک در داخل، خانه یا مدرسه تأثیر منفی می گذارد. درمانگر از کودک در ایجاد الگوهای فکری سالم و ایجاد نقاط قوت حمایت می کند. روانشناس کودک ممکن است از روش های تخصصی مختلفی برای ارزیابی و ارتباط با کودک استفاده کند، به گونه ای که دیگر روانشناسان دارای این مهارت ها نیستند. بیشتر متخصصان سلامت روان که با کودکان کار می کنند، هدفشان این است که با کودک در ایجاد مکانیسم های مقابله ای و سایر روش های مقابله در علائم و نگرانی ها شریک شوند.
در سنین پایین، برخی از مراحل درمان کودکان ممکن است نیاز به حضور والدین در طول جلسات با کودک داشته باشد. در مورد فرزندان بزرگ تر، حضور والدین همیشه ضروری و مناسب نیست. بچه های بزرگ تر ممکن است هنگام صحبت کردن در مورد برخی نگرانی ها، مانند مشکلات خانوادگی، بدون حضور خانواده، احساس راحتی بیشتری داشته باشند. با این حال، در بیشتر موارد، والدین نقش فعالی بین جلسات برای تشویق و ثبت رشد و تغییر دارند. در این مقاله از سایت دکتر مونا فسلفی بیشتر به ویژگی ها و مهارت های بهترین روانشناس کودک تهران می پردازیم.
روانشناسی کودک چیست؟
روانشناس کودک به کودکان و نوجوانان کمک های روانی ارائه می دهد. او رشد ذهنی کودک را در نظر می گیرد و برای درک تجربیات خود و تشخیص مشکلات بر اساس مشاهدات تکیه می کند. کودکان معمولا از طریق مشاهدات رفتاری والدین، معلمان یا مشاوران مدرسه به درمان روانشناختی نیاز دارند. مشکلات می توانند از افسردگی تا بیش فعالی متغیر باشند یا به صورت واکنش های عاطفی ناشی از لحظات استرس زا در زندگی آن ها مانند مرگ یکی از اقوام، طلاق والدین، سوء استفاده یا رها شدن ظاهر شوند.
چیزی که از نظر ساختاری در مورد روانشناسی کودک متفاوت است این است که یک درمانگر اغلب نه تنها با یک کودک، بلکه با اعضای خانواده، معلمان و پزشکان نیز کار می کند. این یک رویکرد جامع تر است که افراد را از تمام جنبه های زندگی کودک گرد هم می آورد تا نیازها و شرایط آن ها را بهتر درک کند. یک روانشناس کودک ممکن است در مطب خصوصی، اما همچنین در محیط های بالینی یا به عنوان محقق در دانشگاه و دولت کار کند.
اهداف اصلی مشاوره و روانشناسی کودک را می توان در دسته های زیر و به ترتیب مورد بررسی قرار داد:
- شناخت علمی کودکان در حوزه های مختلف فیزیکی، اجتماعی، اخلاقی و روانی
- شناخت نیازها، مشکلات و خواسته های اساسی کودک
- کمک و یاری رساندن به کودک در جهت حل مشکلات و تامین نیازهای او
- اتخاذ روش ها و راه های مناسب در جهت برخورد مطلوب و در خور شأن با کودک
- دستیابی به یک سری اصول مطلوب و منسجم برای موضوع تربیت کودک و تنظیم سیاست های تربیتی کودکان
- ارائه کمک به کودک در مسائل و مشکلات
- یاد دادن واقع بینی به کودکان
مهارت های ضروری برای بهترین روانشناس کودک تهران
روانشناسان کودک کار آسانی ندارند. آن ها در سیستم های مدرسه، امکانات درمانی، آزمایشگاه های تحقیقاتی، آژانس های خدمات اجتماعی و فراتر از آن کار می کنند. کار با کودکان می تواند به عنوان یک زمینه شغلی بسیار رضایت بخش باشد و اغلب روانشناسان به دلیل عشقشان به کودکان وارد این زمینه می شوند. در حالی که این یکی از ویژگی های ضروری برای این رشته شغلی است، این حرفه موانع منحصر به فرد خود را دارد.
کار در زمینه روانشناسی کودک به معنای تعامل با کودکانی است که ممکن است رفتارهای ناسالم داشته باشند، قربانی آزار و اذیت شوند یا با اختلال زندگی کنند. این کار به عزم و انعطاف نیاز دارد، زیرا کار با کودکان هم لذت بخش و هم چالش برانگیز است.
به این ترتیب، روانشناس کودک تمام مهارت های هر روانشناس را می آموزد، در حالی که یاد می گیرد بر برقراری ارتباط، مشاهده و ایجاد اعتماد با کودکان تمرکز کند. این امر مستلزم مجموعه مهارتهای خاصی است که بین مهارتهای سخت علمی و مهارتهای نرم، مانند همدلی و ارتباط با کودکان با زمینههای مختلف، تعادل برقرار می کند.
ویژگی های یک روانشناس کودک
فراتر از پژوهش، تئوری و مهارتهای تحلیلی که مجموعه مهارت های یک درمانگر را تشکیل می دهند، باید لایهای از غرایز و برخی ویژگی های سخت تر برای سنجش وجود داشته باشد که روانشناس کودک دارای آن باشد.
در ادامه چند ویژگی روانشناس کودک بیان شده که به آن ها اجازه می دهد با کودکان به خوبی کار کنند:
- تاب آوری: روانشناسان کودک باید انعطاف پذیر باشند و بتوانند خود را با رفتارهای نامنظم وفق دهند. آن ها همچنین باید بتوانند در صورت لزوم به برنامه های درمانی جدید روی آورند. همچنین در مواجهه با کودکانی که ممکن است تمایل خاصی به ارائه چالش های رفتاری نداشته باشند، به درستی رفتار کنند.
- ارتباط: مهارت های ارتباطی غیرکلامی هنگام کار با کودک اهمیت بیشتری پیدا می کند. برخلاف بزرگسالان، آن ها بلوغ رشدی لازم برای انتقال اطلاعات عاطفی را در یک جلسه به همان روشی که مشتریان بزرگسال انجام می دهند، ندارند. درک ابزار ارتباطی و سازگاری آن ها برای تجزیه و تحلیل رفتار آن ها و ایجاد بهترین برنامه درمانی برای آن ها کلیدی است.
- بازیگوشی: بیشتر از سرگرم کردن کودک، بازیگوشی در بزرگسالان الگویی برای برقراری ارتباط است. به گفته محققان، برخی از بزرگسالان به احتمال زیاد حس بازی خود را تا بزرگسالی حفظ می کنند و این روانشناسان کودک بدون شک در تلاش برای کار با کودکان دارای مزیت هستند. برخی می گویند بازی، زبان کودکان است. دانستن روش تشویق بازی در کودکان – که می تواند تنظیم عاطفی را فعال کند و سطح دوپامین را افزایش دهد – همچنین یک ابزار تجویزی قوی و مهارتی است که در حین پیشرفت در حرفه روانشناسی کودک ارزش ایجاد می کند.
- دلسوزی: روانشناس کودک باید همیشه شنونده ای همدل و فعال باشد. این ابزاری برای ایجاد اعتماد با کودک است که پایه و اساس همه چیزهایی است که در روابط کاری به دنبال خواهد داشت
یک روانشناس کودک با درمان خوب پیدا کنید
تصمیم گیری برای مراجعه به مشاوره کودک تصمیم آسانی نیست و با تلاش برای پیدا کردن بهترین روانشناس کودک تهران ممکن است کار سخت تر به نظر برسد. بنابراین، هنگام تحقیق در مورد درمانگران از اطرافیان خود بپرسید. به عبارت دیگر، از سایر والدین و مراقبان، معلمان و پزشکان بخواهید تا فردی مناسب را به شما معرفی کنند.
وقتی به دنبال یک روانشناس کودک خوب می گردید، معمولا هیچ چیز ارزشمندتر از جستجوی شفاهی نیست. با این حال، به خاطر داشته باشید که آنچه ممکن است برای یک کودک خوب باشد ممکن است برای دیگری بد باشد، پس ذهن خود را باز نگه دارید و تصمیم خود را بگیرید
برای رزرو وقت مشاوره با شماره های زیر تماس بگیرید
وقت مشاوره : 02186127487–02186127446
این مطالب نیز ممکن است برایتان مفید باشد
دکتر روانشناس کودک خوب در تهران
بازی درمانی کودکان برای کنترل اضطراب اجتماعی