کودک-حسود

کودک حسود و نحوه برخود با او

بطور معمول کودکان در سرتاسر زندگی خود عواطف مختلفی را کسب می نمایند. برخی از این عواطف مانند مهربانی، صبوری، گذشت عواطف مثبت نامیده می شوند و برخی دیگر از عواطف مانند خشم، حسادت، بدبینی عواطف منفی و نامطلوب هستند. در اثر حمایت والدین این عواطف در کودک نهادینه می شود و شخصیت بزرگسالی وی را تشکیل می دهد. امروزه به دلیل تک فرزندی کودکان، اغلب والدین از حسادت کودکان خود صحبت می نمایند. کودک حسود به آسانی در جمع شناخته می شود و برچسب حسودی را به خود می چسباند. بنظر شما یک کودک چگونه به یک کودک حسود تبدیل می شود؟ نحوه صحیح رفتار با کودک حسود چگونه است؟ آیا می توان حسادت در کودکان را ریشه کن کرد؟ اگر به دنبال جواب این سوالات می باشید بهتر است تا انتها این مقاله جذاب از سایت دکتر مونا فلسفی را دنبال نمایید.

حسادت در کودکان

همانطور که ذکر کردیم شخصیت یک کودک در اثر برخورد با محیط بخصوص برخورد با والدین شکل می گیرد. یک کودک مانند یک لوح سفیدی است که به آسانی تمامی رفتارهای مثبت و منفی را بخود جذب می نماید. رفتارهای کودک تا سن شروع مدرسه از محیط زندگی و ارتباط با افراد نزدیک شکل می گیرد. در نیمه دوم از زندگی کودک، مدرسه و همسالان بسیار پر رنگ تر خود را نشان می دهند و صرفا کودک همان رفتار دوستان خود را تقلید می نماید. رفتارهای تقلیدی مطلوب برای والدین بسیار ارزشمند شناخته می شوند و کوچکترین رفتار تقلیدی منفی کودک بسیار آزار دهنده برای والدین خواهد بود. حسادت در کودکان یکی از همین رفتارهای منفی نگران کننده برای والدین می باشد. یک کودک حسود علاوه بر حسادت و احساس منفی درون خود، به تدریج تنها خواهد شد و اغلب دوستان خود را از دست خواهد داد. اگر حسادت شدت پذیرد و کودک را تحت کنترل خود در بیاورد مشکل زا خواهد شد.

 

کودک-حسود-2

چرا کودک حسود می شود؟

قطعا برای تمام والدین شکل پذیری شخصیت مطلوب کودک بسیار مهم است. آیا در اثر رفتار والدین کودک حسود می شود؟ جواب ما به شما قطعا مثبت است. همانطور که اشاره کردیم اینکه کدام یک از رفتارها در دلبندمان نهادینه شود، به رفتار والدین بستگی دارد. قبل از تنبیه کودک و برخورد با وی، بهتر است رفتار خود و همسرتان را بازبینی کنید. منظور از تنبیه، آسیب بدنی و جسمی به دلبندان نیست، کلمات منفی یک تنبیه نامطلوب برای کودکان شناخته می شود. به چند دلیل حسادت در کودکان شکل می گیرد، از جمله:

  • عدم توجه والدین به احساسات و عواطف کودک.
  • ورود عضو جدید به خانه و کم اهمیتی به کودک.
  • لوس کردن کودک و برآورده کردن تمامی خواسته های وی.
  • ساختن حس رقابت در کودک و مقایسه کودک با همسالان.
  • کنترل بیش از حد والدین و داشتن انتظارات فراوان از کودک خود.

در ادامه تمامی موارد مطرح شده را با یکدیگر بررسی می نماییم و نحوه صحیح برخورد با کودک حسود را بیان خواهیم کرد.

 

بیشتر بخوانید : راه های درمان مربوط به دروغگویی کودکان

 

حسادت در کودکان  در اثر عدم توجه والدین به احساسات و عواطف کودک

در این روزهای پر مشغله رسیدگی تمام وقت والدین به کودکان خود بسیار ارزشمند است. قطعا کودکان با ارزشمندترین قطعه پازل از زندگی هستند. گاهی والدین به دلیل عدم وقت و یا عدم آگاهی، احساسات کودکان خود را نادیده می گیرند. نحوه صحیح برخورد با کودک اینگونه است که:

  • به صحبت های کودکان خود به خوبی گوش دهید.
  • بازی های فردی را که به تنهایی انجام می دهد زیر نظر بگیرید. بازی هایی که کودک انجام می دهد نقش بسیار زیادی در تکمیل رشد وی دارد.
  • نقاشی هایی که می کشد بررسی نمایید. در این نقاشی های ساده اگر زیرک باشید نکات زیادی را در می یابید. چه در انجام بازی و چه در صورت نقاشی با کودک همراه شوید و همزمان به وی آموزش دهید.

 

 

حسادت-در-کودکان

حسادت در کودکان  در اثر ورود عضو جدید به خانه و کم اهمیتی به کودک

با ورود یک نوزاد خواهر و یا برادر ناخودآگاه کودک دچار احساس حسادت می شود. حسادت کودکان در این زمان به دلیل نگرانی از کم شدن محبت والدین است. با دلبند خود مدام صحبت نمایید و خیالش را از محبوبیتش جمع نمایید. سعی کنید بیشتر با وی وقت بگذرانید. از کلمات مثبت و محبت آمیز استفاده نمایید.

 

لوس کردن کودک و برآورده کردن تمامی خواسته های وی

همانطور که بی توجهی به کودک آسیب زننده است، لوس کردن کودک و برآورده کردن سریع خواسته های او نیز آسیب زننده خواهد بود. یک کودک حسود لوس، ساخته والدینی هستند که بدون آگاهی و از سر محبت زیاد کودک خود را به آن مبتلا کرده اند. به کودک خود صبوری را آموزش دهید. در بدست آوردن خواسته هایش، کودک را درگیر نمایید و با تلاش و صبر کودک، آرزوهایش را برآورده نمایید. به عنوان مثال کودک حسود علاقه مند به اسباب بازی دوستش است و از شما یک اسباب بازی مانند آن می خواهد، در اولین قدم مقابل احساسات منفی و نامطلوب کودک مقاومت کنید. در دومین قدم با کودک صحبت کنید و یک بازی با اسباب بازی های خودش راه بیاندازید. قهرمان این بازی، محبوب ترین اسباب بازیش باشد. می توانید از وی بخواهد پول هایش را جمع کند و آن وسیله را تهیه نماید. مدت زمان یک هفته را برای رسیدن به خواسته اش در نظر بگیرید.

 

بیشتر بخوانید : علائم بیش فعالی کودکان چگونه است؟

 

ساختن حس رقابت در کودک و مقایسه کودک با همسالان

داشتن حس رقابت زمینه ساز تلاش کودک خواهد بود اما اگر این احساس بسیار پر رنگ شود از مسیر اصلی خود بر می گردد و به یک مشکل تبدیل می شود. رقابت دوستانه زمانی ارزشمند است که شما والدین عزیز از مقایسه کردن بیش از حد کودک با همسالانش دست بردارید و باعث ساختن یک کودک حسود نشوید. همه کودکان در زمینه های مختلفی با یکدیگر تفاوت دارند. سعی کنید ویژگی های مثبت دلبندان خود را ببینید و آن ها را در اولویت قرار دهید.

 

حسادت-در-کودکان2

حسادت در کودکان در اثر کنترل بیش از حد والدین و داشتن انتظارات فراوان از کودک خود

در اثر انتظار شدید کودک اعتماد به نفس خود را از دست میدهد. از آنجایی که نمی تواند تمام انتظارات شما را پاسخ دهد، شروع به ساخت احساس حسودی می کند و تبدیل به یک کودک حسود می شود. از کودک خود، یک ابر قهرمان نخواهید. کودک خود را بیش از حد کنترل نکنید و بگذارید وی کودکی کند. کودکی با اعتماد بنفس بالا و بسیار ارزشمند.

سخن پایانی

کلام خلاصه کنیم، در این روزهای پر مشغله والدین مسئولیت بسیار مهم ساختن شخصیت سالم کودکان خود را بر عهده دارند. رشد مطلوب کودک زمینه ساز شخصیت بزرگسالی وی می شود. حسادت در کودکان به آسانی از بین خواهد رفت اگر برایش وقت بگذارید، به هیچ عنوان وی را تنبیه نکنید، از کلمات منفی استفاده نکنید، مقایسه اش نکنید، به خواسته هایش سریعا پاسخ ندهید و او را همانگونه که هست، با هر استعداد و با هر نقصی که دارد دوست بدارید.

 

 این دو مطلب را حتما بخوانید :

روانشناس کودک خوب در تهران

مشاوره کودک و نوجوان در تهران

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
دکتر مونا فلسفی روانشناس کودک و نوجوان

دکتر مونا فلسفی

دکترای روانشناسی سلامت

فعالیت حرفه ای

  • درمانگر گروه کودک و نوجوان گروه روانپزشکی ویان
  • چند سال سابقه کار در مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اکسیر و مرکز مشاوره آتیه درخشان ذهن

آدرس : تهران ،علامه جنوبی، خیابان چهلم مرکزی، پلاک ۸، طبقه سوم

وقت مشاوره : 0218612748702186127446

رزرو وقت مشاوره داخل ‌‌وخارج از کشور : 09036565910

نوشتهٔ پیشین
علائم بیش فعالی کودکان چگونه است؟
نوشتهٔ بعدی
افسردگی در کودکان چگونه است؟ + علائم و درمان آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید

این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست