معمولا زمانی که کودکان نتوانند نظرات، احساسات و حتی انتظاراتشان را بیان کنند بهانه گیر خواهند شد. در واقع تربیت کردن کودکان اهمیت بسیار زیادی دارد و به عنوان یکی از دشوارترین کارهایی که والدین انجام می دهند مطرح شده است.
به طور کلی نق نق کردن کودکان یا بهانه جویی آن ها باعث می گردد تا والدین از طرف دیگران مورد شماتت قرار بگیرند. اما بهتر است بدانید آن ها به دلیل این که نمی توانند نیازهای خود را بیان کنند بهانه گیر خواهند شد. البته اگر بدانید که در برابر کودک بهانه جو باید چگونه رفتار کنید قطعا می توانید از گریه کردن های بی دلیل و مشکلات دیگر کودک جلوگیری نمایید.
اگر شما نیز از جمله والدین بی تجربه هستید و نمی دانید که چگونه با کودک بهانه جو رفتار کنید بهتر است به یک دکتر روانشناس خوب یا یک مشاوره کودک خوب مراجعه نمایید. این افراد می توانند به درمان کودک شما کمک نمایند. در ادامه این مقاله از سایت دکتر مونا فلسفی قصد داریم که اطلاعات بیشتری در مور ویژگی های کودک بهانه جو و همچنین چگونگی درمان آن در اختیار شما دوستان عزیز قرار دهیم با ما همراه باشید.
کودک بهانه جو چه مشخصاتی دارد؟
کودک بهانه جو بسیار حساس و زودرنج می باشد، به سادگی عصبی شده و والدین به سختی می توانند او را آرام نمایند. همین موضوع موجب می گردد تا کودک نتواند به راحتی با افراد ناشناس و حتی محیط های مختلف ارتباط برقرار نماید. در نتیجه زمانی که در یک محیط بیگانه قرار می گیرد یا حتی کوچکترین تغییراتی در محیط آن ها ایجاد می شود باعث نگرانی و اضطراب در آن خواهد شد.
همچنین کودک بهانه جو دارای انرژی زیادی می باشد. بنابراین می تواند با صدای بلند گریه کند یا حتی بخندد. مثلا زمانی که غذای او دیر می شود خیلی عصبی شده و شروع به فریاد زدن با صدای بلند می کند.
علاوه بر آن این کودکان نسبت به والدین وابستگی شدیدی خواهند داشت. به گونه ایی که در بعضی از مواقع نمی توان آن ها را از والدین جدا کرد. به عنوان مثال والدین انتظار دارند که کودکان به راحتی و بدون هیچ گونه مشکلی به تخت خواب رفته و بخواب روند. اما یک کودک بهانه جو اینگونه نیست و انتظار دارند تا در اکثر مواقع والدین در کنار او باشند.
از دیگر ویژگی های کودک بهانه جو می توان به نیاز مداوم به مراقبت، توقع بیش از حد، بیدار شدن های مکرر و …. اشاره نمود.
بیشتر بخوانید : بررسی و درمان پرخاشگری کودکان
درمان کودک بهانه جو
بهتر است بدانید که بعضی از رفتارهای کودک بهانه جو مربوط به چگونگی برخورد والدین و همین طور اطرافیان می باشد. در واقع والدینی که زمان بهانه گیری کودک خیلی زود عصبی می شوند و نمی توانند رفتار منطقی داشته باشند باعث تشدید مشکلات کودک خواهند شد. بنابراین بهتر است برای درمان کودک بهانه گیر از یک مشاوره خوب کودک و نوجوان کمک بگیرید.
علاوه بر آن مراجعه به یک مشاور کودک خوب می تواند به شما کمک کند تا به سادگی مشکلات کودک را شناسایی کنید. سپس با روش های اصولی با آن ها برخورد نمایید. در این مقاله سعی کرده ایم چند نکته کلیدی برای درمان کودک بهانه جو را برای شما بیان کنیم. این راهکارها به شما کمک می کند تا بتوانید به تربیت کودک خود کمک کنید.
آرامش خود را حفظ نمایید:
معمولا روانشناسان حفظ آرامش را اولین قدم برای کنترل کودک بهانه جو می دانند. بنابراین بهتر است والدین زمانی که کودک شروع به بهانه گیری می کند آرامش خود را حفظ نمایند. در این هنگام به کودک آموزش می دهید که باید هرچه سریع تر پرخاشگری یا خشم را کنار بگذارد. علاوه بر آن والدین بزرگ ترین الگو کودکان می باشند. در نتیجه عصبانی شدن شما می تواند باعث تشدید گریه کودک گردد.
حواس کودک را پرت کنید:
یک نکته مهم دیگر که باید به آن دقت داشته باشید این است که کودکان و خردسالان دارای تفکر منطقی نیستند. بنابراین نیاز است تا والدین یک مسئله را چندین بار برای آن ها توضیح دهند. اما اگر پس از چندین بار توضیح کودک باز هم به بهانه جویی های خود ادامه دهد در این زمان بهترین تکنیک پرت کردن حواس کودک می باشد. بنابراین باید گفت و گو را به سمت موضوع دیگری ببرید تا توجه کودک بهانه جو منحرف گردد.
به هیچ عنوان باج ندهید:
در واقع زمانی که کودک در یک جمع شلوغ شروع به بهانه جویی می کند والدین برای آن که بتوانند او را ساکت کنند مجبور می شوند تا به خواسته او عمل نمایند. اما بهتر است بدانید که در این زمان باید کودک را به محیطی خلوت ببرید و در آنجا سعی کنید او را آرام نمایید. دقت داشته باشید زمانی که کودک بهانه جو بتواند خواسته خود را با خشم یا گریه به دست آورد، یاد خواهد گرفت که می تواند برای به دست آوردن هر چیزی از این ترفند استفاده کند.
بیشتر بخوانید : نکات مهم برای تربیت جنسی کودک
دکتر روانشناس خوب
در بعضی از مواقع والدین می توانند به راحتی کودک بهانه جو را کنترل نمایند. اما ممکن است در بعضی مواقع رفتار کودک غیر قابل کنترل باشد یا به طور کلی کنترل اوضاع از دست والدین خارج گردد. بنابراین تلاش های آن ها بی فایده خواهد بود. یعنی این که هر چقدر تلاش آن ها بیشتر گردد ناسازگاری ها و بهانه جویی های کودک نیز بیشتر خواهد شد. در نتیجه موفقیتی بدست نخواهند آورد. در این زمان والدین باید جهت بررسی شرایط روانی کودک و همچنین پیدا کردن دلایل بهانه گیریهای او به یک دکتر روانشناس خوب مراجعه نمایند.
در واقع دکتر روانشناس خوب یا مشاوره کودک خوب می تواند با بررسی های شرایط روانی کودک تمامی استرس ها یا فشارهایی که بر روی کودک وجود دارد را مشخص نماید. جالب است بدانید که ممکن است در بعضی از مواقع کودک بهانه جو به خاطر بعضی از موقعیتها یا شرایط استرسزا دچار چنین رفتاری گردد. در صورتی که والدین به هیچ عنوان از این استرس ها مطلع نخواهند بود. به همین دلیل مراجعه به یک مشاور خوب کودک و نوجوان می تواند به شما کمک کند هرچه سریع تر اقدامات مورد نیاز برای بهبود سلامت روانی فرزند خود را انجام دهید.
علاوه بر آن یک دکتر روانشناس خوب روش ها و همچنین راه حل های مناسب را به پدر و مادر آموزش می دهد تا بتوانند با استفاده از روش های موثرتر کودک بهانه جو را کنترل نمایند. بهتر است بدانید که دکتر مونا فلسفی یکی از بهترین مشاوران کودک می باشد که تمامی تکنیک های تخصصی برای درمان کودک بهانه جو را در اختیار شما دوستان عزیز قرار می دهد.
این دو مطلب را حتما بخوانید :