بیش-فعالی-کودکان

علائم بیش فعالی کودکان چگونه است؟

برای تمامی والدین، سلامت جسمی و روحی فرزندان بسیار با اهمیت و مهم به حساب می آید. امروزه با ظهور بیماری های جدید مانند بیماری بیش فعالی، نگرانی والدین از سلامتی کامل دلبندان خود، بیشتر به چشم می خورد. به نظر شما یک کودک با داشتن چه علائمی مبتلا به این بیماری پر دردسر می شود؟ آیا این بیماری به آسانی درمان می شود؟ اگر به دنبال جواب این سوالات هستید و سلامت دلبندانتان مهمترین اصل در زندگی شما می باشد بهتر است تا انتها این مقاله از سایت دکتر مونا فلسفی را دنبال کنید.

بیماری بیش فعالی چیست؟

این بیماری از یک نوع اختلال آغاز می شود. یک اختلال مزمن که در رفتار ظهور می کند و رفتار کودک را تحت کنترل خود در می آورد. اکثر والدین با مشاهده کمی شیطنت دلبند عزیزشان برچسب بیش فعالی را به آن ها تعلق می دهند اما آیا این والدین به درستی به این بیماری پی برده اند؟ جواب ما به شما قطعا خیر است. شیطنت و تحرک طبیعی یک کودک بیش فعالی نامیده نمی شود. بیماری بیش فعالی به آسانی قابل شناخت نیست.

 

بیماری بیش فعالی در اثر چه عواملی ایجاد می شود؟

این بیماری مانند سایر بیماری های در اثر عوامل ژنتیکی ایجاد می شود. دوران بارداری مادر بسیار مهم است. در دوران بارداری از مصرف الکل و سیگار و هرگونه ماده مخدر باید جلوگیری شود. از قرار گرفتن در محیط های آلوده و سمی مانند محیط های سربی خودداری شود. در دوران بارداری تغذیه مادر بسیار با اهمیت است. بدن مادر باردار باید در سه ماهه اول فولیک اسید و در ماه های بعد قرص آهن را دریافت نماید. غربالگری های بارداری در این دوران بسیار مهم هستند.  این غربالگری ها بیش فعالی کودک را تشخیص نمی دهد اما هرگونه اختلال را تشخیص خواهد داد و وزن تقریبی جنین را می سنجد. نوزادانی که دچار تولد زود هنگام می شوند و کم وزن هستند در معرض این بیماری قرار خواهند گرفت. دکتر متخصص با مشاهده نتیجه غربالگری و تجویز دارو و ارائه برنامه غذایی به مادر باردار، مانع از تولد یک نوزاد کم وزن خواهد شد. هرگونه صدمه مغزی به نوزاد باعث تشکیل بیماری بیش فعالی می گردد.

 

 

 

درمان-بیش-فعالی-کودکان

 

بیشتر بخوانید : کودک حسود و نحوه برخود با او

علایم بیش فعالی کودکان چگونه است؟

از علائم بیش فعالی کودکان می توان به موارد زیر اشاره کرد از جمله:

  • عدم داشتن دقت و تمرکز کامل
  • داشتن حرکات تکانشی
  • عدم داشتن دقت و تمرکز و داشتن حرکات تکانشی

در ادامه شما را به صورت کامل با علائم بیش فعالی کودکان آشنا می نماییم.

 

  1. عدم داشتن دقت و توجه کامل

یکی از علائم بیش فعالی کودکان مشکل عدم دقت موجه است. قدرت تمرکز در آن ها بسیار پایین است و نمی توانند مدت زمان زیادی را صرف یک کار نمایند و یا کار را نصفه نیمه رها می کنند و بطور کل مسئولیت خود را فراموش می نمایند. اما آیا این کودکان پر سر و صدا و شلوغ هستند که این اختلال را دارند؟ جواب ما به شما خیر است. از جواب ما حتما شگفت زده شده اید. در این اختلال کودکانی که بسیار آرام هستند و خرابکاری آن ها محدود و انگشت شمار هستند دچار این اختلال می شوند. به دلیل داشتن رفتاری آرام و مورد قبول والدین، اغلب این بیماری به کندی تشخیص داده می شود. طبق تحقیقات اخیر جنسیت در این اختلال بسیار پر رنگ خود را نشان می دهد. دختران به این اختلال بیشتر از پسران دچار می شوند.

اختلال عدم دقت و توجه در چه زمانی خود را نشان می دهد؟

این اختلال در دوران مدرسه کودکان خود را به نحو آشکاری نشان می دهد. از علائم بیش فعالی کودکان مبتلا به اختلال بی توجهی این است که با بی دقتی به انجام تکالیف مدرسه و انجام کارهای روزمره خود می پردازند. با توجه به افزایش سن به راحتی نمی توان با آن ها ارتباط برقرار کرد، زیرا به حرف ها گوش نمی دهند و تمامی حرف ها را نادیده می گیرند. در صورت واگذاری مسئولیت های مدرسه مانند انجام تکالیف روزانه، قادر به انجام آن ها نیستند و هیچ گونه علاقه ای به انجام دادن کارهای تیمی از خود نشان نمی دهند. این کودکان بصورت مداوم وسایل خود را گم می کنند و والدین مجبور به تهیه چندین باره وسایل می شوند.

 

  1. داشتن حرکات تکانشی

دومین علائم بیش فعالی کودکان داشتن حرکات تکانشی است. این دسته تمرکز و دقت را دارند و در داشتن حرکات تکانشی به صورت عادی با اختلال مواجه هستند. اینگونه کودکان بسیار حرف می زنند و نا آرام هستند. دارای تحرک و جنب و جوش بسیار بالایی هستند و یک جا قادر به نشستن نیستند. حتی در صورت مشاهده برنامه تلویزیونی مورد علاقه بصورت مداوم تکان می خورند. در زمان سرو غذا مدام تکان می خورنند و بطور کامل غذای خود را تمام نمی کنند و به همین علت با مشکل کم وزنی نیز روبرو می شوند. این دسته از کودکان اغلب فعالیت های خود را سریع انجام می دهند و در راه رفتن هم با اختلال مواجه هستند و اغلب انرژی خود را صرف دویدن می کنند.

  1. دسته سوم علائم بیش فعالی کودکان

ترکیب دو مورد مطرح شده می باشد. در این دسته کودک با عدم توجه و دقت و همچنین داشتن حرکات تکانشی مواجه است. بیشترین آمار در این اختلال به ثبت رسیده است.

این نکته بسیار حائز اهمیت است که به کودکان آرام و یا بسیار پر هیاهوی خود لقب بیش فعال ندهید. همانطور که اشاره کردیم بیش فعالی به آسانی قابل تشخیص نمی باشد و با مراجعه به موقع به پزشک متخصص به آسانی قابل شناخت است و می توان آن را درمان کرد.

 

بیش-فعالی-کودکان2

 

بیشتر بخوانید :  دروغگویی کودکان

آیا بیماری بیش فعالی درمان می شود؟

همانطور که ذکر کردیم تشخیص بموقع در این بیماری بسیار با اهمیت است. این بیماری مرموز اگر در زمان ابتدایی تشخیص داده نشود، درمان به تعویق می افتد و همچنین باعث مشکلاتی در بزرگسالی می شود. یک کودک بیش فعال به صورت مداوم به مدت شش ماه، علائم بیماری بیش فعالی را در رفتار خود نشان می دهد. در دوران مدرسه تشخیص برای والدین و کادر آموزش کمی آسانتر می شود. پزشک معالج با تشخیص این بیماری و شروع درمان رفتاری و همچنین استفاده از دارو درمانی، بیماری را کنترل می نماید.

سخن پایانی

جان کلام بیش فعالی یک اختلال رفتاری است که در اثر ژنتیک و یا در دوران بارداری و همچنین در زمان بعد از تولد در اثر صدمه مغزی کودک ایجاد می شود. علائم بیش فعالی کودکان به سه نوع می باشد. یک کودک بسیار آرام و یک کودک بسیار نا آرام احتمال ابتلا به این بیماری را دارد. تشخیص بموقع و درمان صحیح در این بیماری یک اصل تلقی می شود. والدین عزیز به آسانی برچسب بیش فعالی را به دلبندان خود نزنید. دوران رشد طبیعی یک کودک با کمی شیطنت و سر و صدا و بهم ریختگی منزل کاملا طبیعی است. در صورت عدم مشاهده رفتار طبیعی، بصورت مداوم کودک را تحت درمان قرار دهید. با مراجعه به روان پزشک این بیماری قابل کنترل و قابل درمان می باشد.

 

 این دو مطلب را حتما بخوانید :

روانشناس کودک خوب در تهران

مشاوره کودک و نوجوان در تهران

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دکتر مونا فلسفی روانشناس کودک و نوجوان

دکتر مونا فلسفی

دکترای روانشناسی سلامت

فعالیت حرفه ای

  • درمانگر گروه کودک و نوجوان گروه روانپزشکی ویان
  • چند سال سابقه کار در مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اکسیر و مرکز مشاوره آتیه درخشان ذهن

آدرس : تهران ،علامه جنوبی، خیابان چهلم مرکزی، پلاک ۸، طبقه سوم

وقت مشاوره : 0218612748702186127446

رزرو وقت مشاوره داخل ‌‌وخارج از کشور : 09036565910

نوشتهٔ پیشین
آشنایی با اختلال یادگیری کودکان و راه کارهای درمان
نوشتهٔ بعدی
کودک حسود و نحوه برخود با او

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید

این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست