علل دروغگویی کودکان
می دانید که اصلی ترین دلایل دروغگویی کودکان کدامند؟ شما نیز به دنبال راه های پیشگیری از دروغ گفتن فرزند خود هستید؟ از شما می خواهیم که با دقت بالایی مطالب پیش روی خود را مطالعه نموده و اطلاعات با ارزشی را در خصوص دلایل دروغ گفتن کودکان به دست آورید.در این مقاله از سایت دکتر مونا فلسفی با ما همراه باشید.
یکی از مهمترین مشکلات پیش روی والدین را دروغگویی فرزندان آنها شکل داده است. بسیاری از والدین نمی دانند که با چنین مشکلی چگونه رفتار کنند. بنابراین با تصمیم ها و رفتارهای اشتباه خود باعث تشدید دروغگویی فرزندان خود می شوند.
توصیه می شود که در گام اول با علل دروغگویی فرزندان خود آشنا شوید. چرا که در این صورت به شکل ایده آل و آگاهانه می توانید با کودک خود رفتار نمایید. بدون تردید آیتم های زیادی وجود دارد که سبب می شود کودکان در سنین پایین دروغ بگویند. مهمترین علل مربوط به دروغگویی بچه ها عبارتند از:
– دوست خیالی: بسیاری از کودکان به دلیل داشتن دوست خیالی دروغ می گویند. توجه داشته باشید که مغز کودکان بین سن دو تا شش سالگی روند تکامل خود را طی می کند. بنابراین کودکان در این دوران می توانند دوستان خیالی را در ذهن خود شکل دهند. این امر نیز به نوبه ی خود در دروغ گفتن کودکان تاثیر زیادی را دارد.
– ترس و نگرانی های کودک: یکی از مهمترین علل دروغگویی کودکان را ترس و نگرانی های آنها شکل داده است. در واقع زمانی که کودکان از چیزی می ترسند، دست به دامن دروغ می شوند و با تعریف کردن داستان های خیالی سعی دارند که ترس خود را بروز دهند.
– نشان دادن استقلال: داشتن استقلال از مهمترین دلایل دروغگویی کودکان می باشد. امروزه کودکان دوست دارند استقلال لازم را داشته باشند و آن را به نمایش بگذارند. البته والدین در این حالت بسیار عصبانی شده و واکنش های تندی را از خود نشان می دهند. پیشنهاد می شود که در چنین حالتی با مشاوران و روانشناسان کودک در این زمینه مشورت کنید.
سایر دلایلی که سبب می شود تا کودکان دروغ بگویند
در نظر داشته باشید که دلایل بسیار متعددی وجود دارد که سبب دروغگویی کودکان می شود. دروغ گفتن کودکان در سنین مختلف، می تواند مشکلات زیادی را در شخصیت کودکان به وجود آورد. همچنین کودکان این عادت بد را به دوره های بعدی زندگی خود منتقل می کنند. سایر دلایلی که سبب می شود تا کودکان دروغ بگویند عبارتند از:
– کمبود محبت: بدون تردید یکی از مهمترین علل دروغگویی کودکان را کمبود محبت شکل داده است. توجه نمایید که کمبود محبت بین کودکان و والدین می تواند عوارض زیادی را نیز داشته باشد که از مهمترین این عوارض می توان به شب ادراری، مشکلات رفتاری، کمبود اعتماد به نفس، اختلالات یادگیری و غیره اشاره کرد. از سوی دیگر امروزه مشغله ی والدین بسیار بالا بوده و همین امر سبب شده است که نتوانند محبت کافی را برای کودکان خود نشان دهند.
– ترس از والدین: ترس از والدین و سرزنش یکی از مهمترین دلایل مربوط به دروغگویی کودکان می باشد. برخی از کودکان به گونه ای تربیت می شوند که در صورت داشتن رفتار ناپسند مورد تنبیه شدید والدین قرار می گیرند. همین امر نیز می تواند بستر دروغ گفتن کودکان را به دنبال داشته باشد.
– الگوپذیری از والدین: در بسیاری از مواقع کودکان رفتارهای والدین خود را تکرار می کنند. به عبارتی در صورتی که والدین به راحتی و سادگی دروغ بگویند، کودکان نیز از این رفتار آنها الگو گرفته و دروغ گفتن را شروع می کنند. بنابراین همیشه راستگویی را پیشه زندگی خود قرار داده و این رفتار را نیز به کودک خود یاد دهید.
بیشتر بخوانید : آشنایی با اختلال یادگیری کودکان و راه کارهای درمان
راه های درمان دروغگویی کودکان
مهمترین راه های درمان دروغگویی کودکان عبارتند از:
– به کودک خود کمک کنید که احساسات خود را اظهار کند: یکی از راه های درمان دروغگویی کودکان گزینه یاد شده شکل داده است. توصیه می گردد که حتما با کودک خود به گونه ای رفتار کنید که فرزندتان بتواند احساسات خود را بدون داشتن استرس و ترس بروز دهد. این امر به نوبه خود از میزان دروغ گفتن کودکان می کاهد.
– ارزش راستگویی را به فرزندان خود آموزش دهیم: آموزش صداقت یکی از اصلی ترین روش های درمان دروغگویی کودکان می باشد. در این روش والدین بایستی با استفاده از تکنیک های مختلف، ارزش راستگویی و صداقت را به کودک خود آموزش دهند و آنها را با عواقب دروغگویی آشنا کنند.
سایر راه های درمان دروغگویی در کودکان
سایر راه های و روش های درمان دروغگویی کودکان عبارتند از:
– محبت کردن به کودکان: یکی از مهمترین روش های درمان دروغگویی کودکان را محبت کردن والدین به آنها شکل داده است. کودکان بایستی احساس کنند که والدینشان آنها را دوست دارند و همیشه کنارشان هستند. این امر تاثیر زیادی را در درمان دروغگویی فرزندتان خواهد داشت.
– منعطف پذیر بودن در برابر دروغگویی کودکان: توصیه می شود که در حین تربیت فرزند خود انعطاف پذیری لازم را داشته باشید. به طوری که در مقابل تمام رفتارهای اشتباه و ناپسند کودکان از تنبیه و سرزنش استفاده نکنید و سعی نمایید برخی از رفتارهای اشتباه کودک خود را ببخشید.
بیشتر بخوانید : بررسی و درمان پرخاشگری کودکان
نحوه ی پیشگیری از دروغ گفتن کودکان
دروغگویی کودکان همانطور که ملاحظه نمودید یکی از مهمترین معضلات موجود در جوامع مختلف می باشد. اما روانشناسان برای جلوگیری با چنین مشکلی یکسری از راه ها و روش هایی را نیز در نظر گرفته اند. گام های پیشگیری از دروغ گفتن کودکان عبارتند از:
– با علل دروغگویی کودکان از نزدیک آشنا شده و سعی کنید این مشکل را در همان سنین پایین رفع نمایید. چرا که دروغ گفتن کودکان می تواند تاثیر مضری را در شخصیت فرزند شما به وجود آورد.
– کودک خود را به راستگویی تشویق نمایید و برای این منظور نیز پاداش های مختلفی را در نظر بگیرید. آموزش راستگویی به کودکان می تواند یکی از مهمترین گام های پیشگیری از دروغ گفتن کودکان به شمار آید.
– از دروغگویی کودکان ناراحت شده و آن را بروز دهید تا فرزندتان متوجه کار اشتباه خود باشد. بسیاری از والدین از کنار دروغگویی فرزندان خود به سادگی رد می شوند.
این دو مطلب را حتما بخوانید :