پرخاشگری-کودکان

بررسی و درمان پرخاشگری کودکان

 

در این مقاله از سایت دکتر مونا فلسفی قصد داریم تا در رابطه با پرخاشگری کودکان و دلایل آن صحبت کنیم. اگر‌ شما فرزندی دارید که دچار پرخاشگری شده است و علت آن را نمیدانید بهتر است ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید. پرخاشگری در کودکان علت های زیادی دارد. والدین می توانند با انجام یک سری روش های ساده از بروز این اتفاق جلوگیری نمایند.

 

بررسی پرخاشگری در کودکان

پرخاشگری کودکان یک مشکل شایع در بین والدین می باشد. می‌ توان گفت درصد بالایی از خانواده ها درگیر این مشکل می باشند. کودکان پرخاشگر هم سبب ناراحتی خود می شوند هم والدین و اطرافیان را اذیت می کنند. این کودکان بسیار زود رنج و عصبی هستند. البته بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است پرخاشگری به صورت کم و موردی در کودکان تا حدودی متداول و عادی است. اما اگر این مشکل به صورت مداوم تکرار شود و شدت بگیرد مشکلی خطرناک است و باید والدین به آن دقت ویژه ای داشته باشند. این پرخاشگری و بدرفتاری در  کودکان علت های مختلفی دارد. این اتفاق بیشتر به خاطر عدم مهارت کودکان در ارتباط گرفتن با والدین و اطرافیان شان می باشد.

 

دلایل پرخاشگری کودکان

پرخاشگری کودکان دلایل بسیار متعددی دارد. در صورتی که این مشکل تکرار شود والدین باید به دنبال یک راه حل برای رفع آن باشند. یکی از دلیل های شایع این مشکل عوامل ژنتیکی می باشد. بیشتر کودکانی که پرخاشگری می کنند به علت این است که از والدین پرخاشگر خود الگو می گیرند. بیشتر پرخاشگری جنبه ژنتیکی دارد اما می توان گفت عوامل محیطی نیز در بروز آن نقش زیادی دارند. در به وجود آمدن این مشکل نباید نقش عوامل بیرونی را نادیده بگیرید.

دلیل دیگر‌ پرخاشگری کودکان الگو های خانوادگی‌ ناسالم می باشد. والدینی که به رفتار های کودک واکنش های جدی و خشک نشان می دهند و یا خانواده هایی که تنش های فکری زیادی دارند سبب به وجود آمدن این الگو های ناسالم می شوند. فرزندانی که درون این مشکلات رشد می کنند معمولا دچار عزت نفس پایینی هستند. آن ها از عدم اعتماد به نفس رنج می برند. برخی از عوامل خانوادگی‌ مانند اختلافات پدر و مادر، افسردگی والدین، تنبیه های شدید، عدم هماهنگی بین پدر و مادر و … جزو مواردی هستند که سبب می شوند کودکان پرخاشگری کنند.

 

پرخاشگری-کودکان2

 

بیشتر بخوانید : مشخصات کودک بهانه جو

 

از دلایل دیگری که سبب پرخاشگری کودکان می شود می توان به تماشای بیش از حد تلویزیون و برنامه هایی که مناسب سن آن ها نیست، خصوصیات و تجربیات فردی خود کودک و عوامل محیطی اشاره کرد. تمام این موارد سبب می شوند که کودک احساس عزت نفس پایین داشته باشد. همچنین در کودکان این مشکلات باعث می شوند که احساسات خود را با صورت پرخاشگری نشان دهند. کودکانی که نمی توانند حس خشم، ناراحتی، اضطراب و … خود را به صورت طبیعی نشان دهند به پرخاشگری رو می آورند. این پرخاشگری علاوه بر اذیت کردن خود کودک سبب ناراحتی خانواده مخصوصا پدر و مادر می شود و می تواند مشکلات بیشتری را به وجود آورد.

 

نحوه واکنش و طرز برخورد با کودک پرخاشگر

اگر‌ از ابتدا با پرخاشگری کودکان به صورت درست و اصولی برخورد نکنید در آینده نمی توانید این مشکل را برطرف نمایید. سبک تربیتی سبب می شود زمانی که کودک شما پرخاشگری می کند به او به صورت آموزشی از بد بودن کارش بگویید. به این ترتیب به جای سرزنش کردن او می توانید یک آموزش مفید داشته باشید.

گفتگوی مناسب سبب می شود که تا حدود زیادی این مشکل برطرف شود. البته به یاد داشته باشید باید در یک فضای آرام و به دور از هرگونه سرزنش و دعوایی این گفتگو صورت گیرد تا بتواند تاثیرگذار باشد. حتما در رابطه با نتیجه پرخاشگری اش با او صحبت کنید.‌ نظارت بر تاثیر دوستان نیز یک راه عالی می باشد. دوستان کودکان ما نقش‌ مهمی در نوع رفتاری آن ها دارند. ممکن است کودک ما پرخاشگری را از دوستش یاد گرفته و تحت تاثیر او قرار گرفته باشد. در این مواقع صحبت دوستانه بهترین کاری می باشد که والدین می توانند انجام دهند.

قدردانی کردن نیز یک اقدام عالی است. اگر‌ کودک رفتار خوبی از خود نشان داد با قدردانی کردن و دادن هدیه می توانید ارزش کارش را به او یادآور شوید. به این ترتیب کودک تشویق می شود که رفتار های خوب از خود نشان دهد.

 

درمان پرخاشگری کودکان

برای درمان پرخاشگری کودکان ابتدا باید علت و دلیل آن مشخص شود. با ریشه یابی کردن علت این مشکل راحت تر می توانید آن را درمان کنید. ابتدا والدین باید بر روی خودشان کار کنند. اگر پدر و مادر و یا هر دو انسان هایی عصبی هستند ابتدا باید این مشکل را از خود دور کنند. زیرا کودکان آن ها را می بینند و از آن ها الگو بر می دارند. ایجاد یک سری محدودیت ها سبب می شود که کودک بتواند پرخاشگری خود را کنترل کند. به عنوان مثال اصلا نگذارید کودکان فیلم ها و کارتون های خشن و جنگی‌ نگاه کنند. این نوع برنامه ها می توانند تاثیرات مخربی بر روی اعصاب و روان کودکان بگذارند. بهتر است یک فرصتی برای تخلیه هیجانات کودک مهیا کنید. بردن او به شهربازی و پارک می تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد.

با تخلیه انرژی کودک به صورت درست می توان تا حدودی پرخاشگری او را کنترل کرد. به هیچ‌ عنوان کودک را تنبیه بدنی نکنید. همچنین تنبیه و یا دعوا کردن او در جمع می تواند یک عامل مهم در پرخاشگر شدن کودک باشد.

 

بیشتر بخوانید : علل بروز مشکلات رفتاری کودکان دبستانی

 

 

درمان-پرخاشگری-کودکان

جمع بندی

پرخاشگری کودکان علت های متفاوتی دارد. در بعضی مواقع با تمام راهکارهایی که ارائه شد باز هم والدین نمی توانند این مشکل را برطرف کنند. بهترین راه حل برای رفع این مشکل مراجعه به مشاور کودکان می باشد. به این طریق می توان علت را به صورت درست ریشه یابی کرد و درمان آن را شروع نمود. البته در نظر داشته باشید این مشکل با یک الی دو جلسه درمان نمی شود و نیازمند صبر والدین می باشد. در صورت تداوم بخشیدن مشاوره ها و همکاری با مشاور می توان تا حد زیادی این مشکل را در کودکان برطرف نمود و پرخاشگری کودک را درمان کرد.

 

 

 این دو مطلب را حتما بخوانید :

روانشناس کودک خوب در تهران

مشاوره کودک و نوجوان در تهران

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دکتر مونا فلسفی روانشناس کودک و نوجوان

دکتر مونا فلسفی

دکترای روانشناسی سلامت

فعالیت حرفه ای

  • درمانگر گروه کودک و نوجوان گروه روانپزشکی ویان
  • چند سال سابقه کار در مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی اکسیر و مرکز مشاوره آتیه درخشان ذهن

آدرس : تهران ،علامه جنوبی، خیابان چهلم مرکزی، پلاک ۸، طبقه سوم

وقت مشاوره : 0218612748702186127446

رزرو وقت مشاوره داخل ‌‌وخارج از کشور : 09036565910

نوشتهٔ پیشین
انیمیشن Encanto-2021
نوشتهٔ بعدی
نکات مهم برای تربیت جنسی کودک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید

این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست