ترس از مدرسه موردی است که کودکان بسیاری با آن روبرو هستند. نکته ای که باید بدانید این است که ترس از مدرسه در کودکان کاملا طبیعی است. چرا که رفتن به مدرسه، در کودکان این حس را ایجاد می کند که قرار است آن ها از والدین خود جدا شوند. در بسیاری از کودکان این اضطراب و ترس تا حدی می باشد که ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی در کودک شود.
این مدل از کودکان در هنگام مدرسه رفتن اضطراب و ترس شدیدی را تجربه می کنند و به واسطه این حس ترس، ممکن است سازگاری با محیط جدید برایشان دشوار باشد. برای آن که قادر باشید این ترس و اضطراب را در کودکان خود کنترل کنید لازم است تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
چگونگی کنار گذاشتن ترس از مدرسه
نکته ای که باید بدانید این است که راهکار های متفاوتی برای برطرف کردن این مشکل در کودکان وجود دارد که این راهکار ها به شرح ذیل می باشد.
آشنایی کامل کودک با محیط مدرسه
به طور کلی می توان اینگونه گفت که هر کودکی برای ورود به فضای جدید قطعا احساس ترس را تجربه خواهد کرد. حال اگر این موضوع با عدم همراهی پدر و مادر نیز همراه شود قطعا برای کودک سخت تر خواهد شد. سعی کنید قبل از دوران مدرسه فرزند خود را با فضای بیرون منزل آشنا کنید. می توانید از خوبی های رفتن به مدرسه برای فرزند خود صحبت کنید. حتی می توانید در اطراف مدرسه نیز برای فرزند خود هدیه بخرید و اجازه دهید اولین تجربه فرزند شما از رفتن به فضای نزدیک مدرسه همراه با گرفتن کادو باشد. این کار باعث ایجاد علاقه کودک به آن منطقه خواهد شد.
جدایی کودک از والدین علت اصلی ترس از مدرسه
توجه داشته باشید تجربه هر اتفاقی که منجر به ایجاد حس خوب در فرزند شما شود قطعا برای وی لذت بخش می باشد. برای انجام این کار می توانید جدایی خودتان از فرزندتان را تبدیل به یک بازی کنید و رفته رفته ساعت جدایی را افزایش دهید. توجه داشته باشید بهتر است این کار را از 3 سالگی کودک تمرین کنید.
در نتیجه بهتر است هر از چندگاهی کودک خود را با افراد معتمد تنها بگذارید و به وی اجازه دهید تا تنها بودن را تجربه کند. با انجام این کار کودک شما متوجه می شود این جدایی ها مقطعی است و بعد از گذشت مدت زمانی شما را ملاقات می کند. لازم به ذکر است هرگز کودک خود را تهدید به تنها گذاشتن و جدایی نکنید چرا که انجام این کار باعث دلبستگی افراطی کودک، به شما و ایجاد ترس در وی می گردد. برای آن که بتوانید ارتباط بهتری با فرزند خود برقرار کنید می توانید از مشاورین خبره و توانمند نظیر دکتر مونا فلسفی کمک بگیرید.
درباره علت ترس از مدرسه برای فرزندان خود صحبت کنید
نکته ای که لازم است بدانید این است که باید با فرزند خود صحبت کنید باید علت عدم علاقه وی برای رفتن به مدرسه را جویا شوید. باید در خصوص همکلاسی ها و معلمان فرزندتان از وی بپرسید. توجه داشته باشید با انجام این کار نباید به فرزند خود القا کنید که از وی بازجویی می کنید. باید در کمال آرامش و صبوری با فرزند خود صحبت کنید و در خصوص ترس هایش بپرسید. در طی همین صحبت ها می توانید به فرزند خود اطمینان دهید که مدرسه می تواند مکانی مناسب برای گذراندن وقت باشد.
در طی همین صحبت ها اگر متوجه شدید که فرزند شما از ترس نمرات بد به مدرسه علاقه ندارد، در خصوص بهبود وضع درسی او بکوشید و راهکاری را جلوی پای او بگذارید. به فرزند خود این اطمینان را بدهید که نتیجه یعنی یادگیری، از نمره مهم تر است و در صورتی که نمره کمی کسب کرد از محبت شما به وی کم نخواهد شد.
فرزندتان را درک کنید
این مسئله خیلی مهم می باشد که والدین قادر به درک و پذیرش ترس فرزند خود باشند. و احساسات آن ها را سرکوب نکنند. سعی کنید از جملاتی نظیر ( ببین بقیه میرن مدرسه) یا ( مدرسه که ترس نداره) استفاده نکنید. این کار باعث ایجاد حس مقایسه در فرزند شما خواهد شد. می توانید از ترس هایی که در دوران کودکی برای شما پیش آمده با فرزندتان صحبت کنید. این کار باعث می شود فرزند شما احساس تنهایی و سرخوردگی نداشته باشد. لازم است از فرزند خود بپرسید که چه کاری می توانید برای او انجام دهید تا آرام شود و این حس را نداشته باشد.
با فرزند خود صادق باشید
به هیچ عنوان در روز اول مدرسه به فرزند خود دروغ نگویید و سعی کنید با یک خداحافظی ساده و کوتاه او را تنها بگذارید و به او اطمینان دهید که در زمان مقرر برای بردن او به منزل بر می گردید. سعی کنید در یک هفته ابتدایی از هیچ سرویسی برای بردن و برگرداندن فرزند خود استفاده نکنید.
مراجعه به پزشک متخصص
اگر این ترس های کوچک به مرور زمان تبدیل به فوبیا شود برطرف کردن آن بسیار دشوار می شود. در صورت ایجاد این مشکل، دیگر با حرف و منطق نمی توان این احساس را کنترل کرد. گاهی اوقات مشکلات زمینه ای نظیر اضطراب، سابقه آسیب روحی و یا دلبستگی نا ایمن به والدین نیز باعث حاد شدن این مشکل می شود. این مشکلات با صحبت و محبت والدین قابل حل نیست و برای برطرف کردن آن لازم است که به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
همچنین باید دقت داشته باشید در صورتی که احساس ترس از مدرسه در کودک به صورت کامل حل نشود ممکن است باعث ایجاد مشکلات ثانویه در فرزند شما شود و ممکن است کودک برای فرار از وضعیتی که در آن گرفتار شده است دست به فرار بزند.
که به هیچ عنوان نتایج مطلوبی را در پی نخواهد داشت. در نتیجه برای جلوگیری از چنین مشکلاتی لازم است تا به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا این مشکل به صورت کاملا ریشه ای حل شود. پیشنهاد ما به شما مراجعه به دکتر مونا فلسفی می باشد.
سخن پایانی
در انتها لازم است بدانید برای مراجعه به پزشک متخصص حتما از افراد خبره و با تجربه استفاده کنید. چرا که عدم مراجعه به پزشک متخصص و کاربلد می تواند باعث مشکلات دیگری در کودک شما شود.
پیشنهاد با به شما مراجعه به پزشک متخصص و کاربلد دکتر مونا فلسفی می باشد. چرا که راهکار هایی که در بالا ذکر شد تنها تعداد اندکی از راهکار های موجود برای از بین بردن ترس از مدرسه در کودک می باشد. هر کدام از این راهکار ها باید با توجه به روحیه فرزند شما در موقع مناسب استفاده شود. تا نتایج خوبی را به همراه داشته باشد.